שקשוקה חצילים מעוצבת
שקשוקה חצילים מעוצבת
רכיבים:
חציל
בצל
פטריות
4-5 עגבניות
3 שיני שום
1 רסק עגבניות
ביצה
גבינה צהובה/ צפתית/מוצרלה
אופן הכנה:
לחצות את החציל לאורכו, להוציא קצת מה"בשר" שלו, אבל לדאוג שתשאר לו דופן יציבה להכניס לתנור. במחבת לטגן בצל, להוסיף פטריות, את ה"בשר" של החציל, 4-5 עגבניות חתוכות לריבועים 3 שיני שום ו-1 רסק עגבניות.
לבשל היטב שיהיה סמיך כמו מטבוחה, לתבל לפי הטעם.
להוציא את החצילים מהתנור למלא אותם במה שבישלנו, לעשות חור באמצע, לשבור פנימה ביצה, לקשט בגבינה צהובה/צפתית/מוצרלה , להכניס שוב לתנור עד שהביצה קשה.
בקיצור יוצא חצי שקשוקה, חצי מטבוחה בתוך חציל.
אפשר לוותר על הביצה ופשוט לפזר מעט גבינה (גם בלי גבינה זה מעולה)
איך נתייחס:
כל ביצה = מנת חלבון.
20 גרם צפתית 16% = 1/2 מנת חלבון
להוסיף מנת פחמימה ולהתענג בארוחת ערב!
